GO-LightUp Hayalleri aydınlatır..

İçindekiler

Son Yazılar

Lineer aydınlatma

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Circle In

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Circle Out

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Drum S

O Lina Yüzük Aydınlatma
Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

O-Leena

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

T-Leena

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Y Leena

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Hexa

hexagongorsel-go
Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Hexagon

K Lina Kare Lineer
Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

K-Leena

Lineer aydınlatma nedir?

Modern mimarinin yalın çizgisine uygun, yeni nesil LED teknolojisini barındıran aydınlatma sistemleri günümüzde ön plana çıkıyor. Hem dekoratif olması hem de sağladığı pek çok avantajlar sebebiyle son dönemlerde sıklıkla kullanılan aydınlatma tiplerinden biri de lineer aydınlatmadır. İç ve dış dekorasyonun vazgeçilmez öğeleri haline gelen lineer aydınlatma uygulamaları; geniş kullanım alanları, esnek tasarım özellikleri, kullanıcıya sağladığı faydalar ve neredeyse sınırsız ürün gruplarıyla ön plana çıkmakta ve günümüzde aydınlatmada kilit rol oynamaktadır.

Lineer aydınlatma, tekil LED’lerin baskılı bir devre kartı üzerine dizilmesiyle oluşturulan aydınlatma ürünlerine denir ve çeşitli geometrik biçimlerde üretilebilir.

Lineer aydınlatma nerelerde kullanılır?

Bünyesinde LED teknolojisini barındıran lineer aydınlatma sistemleri genel olarak alüminyum gövdelere sahip. Bu özelliği lineer aydınlatmaların istenilen boyut, biçim ve renklerde üretimini olanaklı kılar. İç mekân aydınlatma ve dış mekân aydınlatma alanlarında; sıva altı, sıva üstü veya sarkıt armatür biçimlerinde rahatlıkla kullanılabilirler.

Çalışma alanlarındaki aydınlatmanın önemi üzerine yapılan araştırmalar, iş performansı ile aydınlatma tasarımının doğrudan bağlantılı olduğunu ve yetersiz aydınlatmanın ofis çalışanlarında performans düşüklüğüne sebep olduğu sonucunu ortaya çıkartıyor. Lineer aydınlatma armatürlerinin esnek tasarım yapıları ve görsel konfora katkıları ile ofis aydınlatma, iş yeri aydınlatma, derslik aydınlatma, kütüphane aydınlatma gibi çalışma alanı aydınlatmalarında sıkça kullanılıyor.

Diğer taraftan kullanıcılar için daha cazip bir ortam yaratılması amaçlanan mekânlar için de modern çizgileriyle ön plana çıkan lineer aydınlatmaların dekoratif görünümleri ile;

  • Mağaza aydınlatma,
  • Otel aydınlatma,
  • Restoran aydınlatma,
  • Kafe aydınlatma,
  • Market aydınlatma,
  • Ürün aydınlatma,
  • Reyon aydınlatma,
  • Vitrin aydınlatma gibi amaçlarla tasarımcılarca sıklıkla kullanıldığı bilinmektedir.

Enerji tasarrufu sağlamaları ve çevreye dost malzemelerden üretilmeleri gibi özellikleri lineer aydınlatma grubu ürünlerini, teknik aydınlatma konusunda oldukça etkili bir konuma yaşıyor. Koridor aydınlatma, merdiven aydınlatma, asansör aydınlatma, depo aydınlatma, antre aydınlatma gibi birçok yaşam alanında teknik aydınlatma amaçlı olarak da kullanılmaktadır.

Lineer aydınlatmanın özellikleri ve faydaları nelerdir?

  • İstenilen renk ve ölçülerde üretilebilmektedir.
  • Homojen ışık dağılımına sahiptir.
  • Acil aydınlatma kitleri entegre edilebilmektedir.
  • Dekoratif aydınlatma olarak kullanılabilmektedir.
  • Hareket sensörü entegre edilebilmektedir.
  • Acil kaçış planlarında yönlendirme amaçlı kullanılabilmektedir.
  • Işık dağılımı direkt ve/ veya endirekt biçimde seçilebilmektedir.
  • Işık rengi istenilen renk sıcaklığında seçilerek üretilebilmekte, insan odaklı aydınlatma yaklaşımına uygun olarak “Tunable White” özelliği eklenebilmektedir.
  • Bünyesinde LED teknolojisi barındırdığı için önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlamaktadır.
  • Talep doğrultusunda kişiselleştirilebilmekte ve özel ürünler yapılabilmektedir.
  • LED teknolojisi sayesinde civa vb. zararlı bileşenler içermemektedir, çevre dostudur.
  • Yüksek ışık verimliliğine sahiptir ve uzun ömürlüdür.
  • Bina otomasyon sistemlerine entegre biçimde çalışmalarına olanak sağlayan kontrol sistemleri ile uyumlu üretilebilmektedir.

Lineer aydınlatma ürün grupları nelerdir?

Lineer aydınlatma ürün grupları montaj tipi, kullanım alanı, kullanım amacı ve yapısı olarak gruplandırılmaktadır.

Bunlar: İç cephe lineer aydınlatma, dış cephe lineer aydınlatma, sıva altı lineer aydınlatma, sıva üstü lineer aydınlatma, sarkıt lineer aydınlatma, gömme lineer aydınlatma, yuvarlak lineer aydınlatma (halka lineer aydınlatma), kare lineer aydınlatma, dikdörtgen lineer aydınlatma, beşgen lineer aydınlatma, altıgen lineer aydınlatma (gen tipi lineer aydınlatma), dekoratif lineer aydınlatma vb. türevleriyle gruplandırılmaktadır.

GO-Light Up ve lineer aydınlatma

GO-LightUp mimari anlamda tercih edilen lineer aydınlatma modellerini, trendleri yakalayan, zarif, sağlam, uzun ömürlü ve üstün teknik özelliklere sahip bir şekilde üretmektedir. Kataloglarında yer alan ürünler haricinde, paydaşları tarafından talep edilen ve kişiselleştirilmesi istenilen ürünlere tasarım ve geliştirme desteği vermektedir. Müşteriye veya projeye özgü tasarlanan özel ürünler üretmektedir.

Bütünleşik tasarruf bilinci ile maksimum kaliteyi hedefleyen GO-Light Up, lineer ürün grubunun getirdiği avantajlar sayesinde projelerinde tam çözüm ve eksiksiz müşteri memnuniyeti hedeflemektedir.

Oslo Pro BR101 SpotOslo Pro BR101 Spot
Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Oslo Pro BR101

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Pendant C1

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Pendant C2

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Pendant C5

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Oreo

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Oreo X

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

ES S01

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

ES S02

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

ES S02C

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

ES S02E

Spot aydınlatma nedir?

Modern yapıların dekorasyonunda sıkça kullanılan spot aydınlatmalar, ilk yatırım ve işletme maliyetlerinin düşük olmasından ötürü özellikle işletmeler tarafından öncelikli olarak tercih edilmektedir. Minimal boyutları ve oldukça az yer kaplamaları nedeniyle yaşam alanlarınızda tasarruf etmenizi de sağlamaktadır. İç mekân dekorasyonunda ve dış mekân dekorasyonunda tamamlayıcı aydınlatma ürünü olarak sıkça kullanılmaktadır. Diğer taraftan uygulama kolaylığı ve IP korumalı olarak tasarlanabilmesi nedeniyle dış aydınlatmada da sıkça tercih edilmektedir.

Spot aydınlatma nerede kullanılır?

Spot aydınlatmalar; iş yeri aydınlatma, ofis aydınlatma, konut aydınlatma, kafe aydınlatma, restoran aydınlatma, otel aydınlatma, banyo aydınlatma, mobilya aydınlatma, tuvalet aydınlatma, çalışma alanları aydınlatma gibi birçok alanda kullanılmaktadır. İç mekân aydınlatma ve dış mekân aydınlatmalarda her an her yerde karşımıza çıkan ürünlerdir. Asma tavan uygulamalarında sıklıkla kullanılan spot aydınlatma modellerinin sıva altı  ya da sıva üstü tipleri mevcuttur.

Spotlight ile downlight arasındaki fark nedir?

İki ürün grubunun da farklı kullanım alanları bulunmaktadır. Spotlight’lar mağazalarda yer alan ürünleri, takı ve mücevher gibi aksesuarları aydınlatmak, konutlarda vurgu yapılmak istenen ve kullanım açısından yoğun aydınlatma gereği duyulan yerler için uygundur. Downlight’lar ise hastane aydınlatma, fabrika aydınlatma, market aydınlatma, çok amaçlı salon aydınlatma gibi daha geniş kapalı alanlarda kullanılmaktadır.

Genel aydınlatma ve yardımcı aydınlatma için kullanılan downlight’lara kıyasla, spotlight’lar ile ışık daha kontrollü ve konsantre bir biçimde yönlendirilebilmekte ve yönlenebilir tiplerinde bir hedefe yöneltilebilmektedir. Buna restoran aydınlatmasında yemek masalarına atış yapan, yönlendirilebilir spotlight aydınlatmalar örnek olarak gösterilebilir.

Genel olarak her iki ürün grubunun, enerji tasarrufu, uzun ömür, yüksek renksel geriverim gibi ortak özellikleri de bulunmaktadır.

Spot aydınlatmanın özellikleri ve faydaları nelerdir?

Üst paragrafta da belirtildiği gibi enerji tasarruflu, uzun ömürlü, yüksek renksel geriverim nitelikleri spot aydınlatmanın ön plana çıkan özelliklerindendir. Bütün bunların yanında aydınlatma ürün grupları içerisinde maliyeti en düşük olan aydınlatmalardır.

Spot aydınlatma ürün grupları nelerdir?

Spot aydınlatma yani spotlight’lar sıva altı (gömme) ve sıva üstü olmak üzere iki farklı montaj tipinde imal edilebilmektedir. Su ve toz geçirmez özellikli yani IP korumalı aydınlatma olarak geçen modelleri de bulunmaktadır. Spot ürün grupları oldukça çeşitlidir ve genellikle teknik aydınlatma tarafında yer almaktadır. Bitki aydınlatma amaçlı kullanılan bitki spotlarından, havuz aydınlatmasında kullanılan tiplere ve dış aydınlatma için kullanılan IP spotlara kadar giden geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu ürün gamında; mini spotlar, kare spotlar, silindir spotlar, ikili spot, üçlü spot, dörtlü spot gibi çoklu spotlar, downlight aydınlatmalar da bulunmaktadır. Üretimi ve kullanımı itibariyle kullanıcılar tarafından sıkça karıştırılan spotlight ile downlight ürün grubu aslında farklı ürünlerdir ve aralarındaki farklardan önceki bölümlerde bahsedilmiştir.

Go-Light Up ve spot aydınlatma

Dekoratif amaçlı kullanılan spot aydınlatmaların optik açısı ve ışık akısı aydınlatılacak bölgeye ve işleve göre belirlenmektedir. Spot aydınlatma özellikleri; modellere bağlı olarak kısabilme (dimleme) unsurları, her yöne serbestçe dönme özelliği ve LED lambanın dâhil olması gibi öğeler taşıyabilir. Mini spot, kare spot, silindir spot, IP spot, çoklu spot, downlight gibi ürün grupları bulunmaktadır. GO-Light Up, mimari tasarımlar ile bütünleşik iç mekân spot aydınlatma grupları tasarlamakta ve üretmekte olup,  dış mekan kullanımlarına yönelik IP koruma sınıfına haiz, dış ortam koşullarından minimum düzeyde etkilenen malzeme ve kaplama kullanımı ilkesi ile dış mekan kullanımları için  uzun ömürlü ve  fonksiyonel  spot aydınlatma ürünleri imalatını gerçekleştirmektedir.

BOLLARD AYDINLATMA

Bollardo XG 100Bollarda XG 100
Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

BOLLARDO XG 100

Bollardo XG 102Bollardo XG 102
Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

BOLLARDO XG 102

Bollardo XG 103Bollardo XG 103
Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

BOLLARDO XG 103

Bollardo XG 105Bollardo XG 105
Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

BOLLARDO XG 105

Bollardo XG 106Bollardo XG 106
Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

BOLLARDO XG 106

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

BOLLARDO XG 107

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Dori B1

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Dori B2

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Dori B3

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Dori B4

Bollard aydınlatma nedir?

Bollard aydınlatma, yaya kullanımı ve güvenliği için yolları ve peyzaj alanlarını aydınlatmak amaçlı yaygın olarak kullanılan bir aydınlatma armatürü türüdür. Bollard aydınlatmalar tipik olarak, yürüme yolları için gerekli aydınlığı sağlamak üzere ışığı yatay ve/veya aşağı doğru atan maksimum 150cm  yüksekliğinde dairesel, üçgen, kare veya dikdörtgen kesitli,  direk tarzı aydınlatmalardır.

Bollard aydınlatma nerede kullanılır?

Bollard aydınlatma ürünleri; bahçe aydınlatma, teras aydınlatma, otopark aydınlatma, park aydınlatma, sokak aydınlatma, meydan aydınlatma gibi dış mekân aydınlatma uygulamalarında kullanılmaktadır. Görsel açıdan dekoratif aydınlatma olarak kullanılabilmekte, karanlık ortamlarda tehlike oluşturabilecek yerlerde ise basamak aydınlatma, kaldırım aydınlatma veya merdiven aydınlatma gibi çeşitli amaçlarla da görev almaktadır.

Bollard aydınlatmanın özellikleri ve faydaları nelerdir?

  • Tasarımları nedeniyle estetik bir görünüme sahiptirler.
  • Dış mekânlarda ilgi odağı olan armatürlerdir.
  • Merdiven, basamak, kaldırım, patika, otopark ve benzeri alanları aydınlatarak, düşme ve kayma gibi olası kazaların önüne geçilmesine yardımcı olmaktadırlar.
  • Uyarı amaçlı kullanılabilmektedir.
  • Sınır elemanı olarak kullanılabilmektedirler.
  • IP ve IK korumaları sayesinde su ve toz geçirmezliği ve darbe mukavemeti özelliği bulunmaktadır.

Bollard aydınlatma ürün grupları nelerdir?

  • Ledli Bollard Aydınlatmaları
  • Sokak Bollard Aydınlatmaları
  • Çevre Bollard Aydınlatmaları
  • Dekoratif Bollard Aydınlatmaları
  • Yol Bollard Aydınlatmaları
  • Bahçe Bollard Aydınlatmaları
  • Ahşap Bollard Aydınlatmaları
  • Çim Bollard Aydınlatmaları
  • Peyzaj Bollard Aydınlatmaları
  • Havuz Bollard Aydınlatmaları

GO-LightUp ve bollard aydınlatma

GO-LightUp, bollard aydınlatma ürünlerinde dekoratif bir mimari tasarım kullanmakta, korozyona ve paslanmaya karşı gerekli tüm önlemleri almaktadır. Zarif, şık, modern, minimal, kompakt ve yüksek standartlarla ürettiğimiz bollard aydınlatma ürünlerimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Tüm aydınlatma ürünleriyle ilgili, soru veya önerileriniz için info@go-lightup.com mail adresi üzerinden 7/24 bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Wallwasher aydınlatma nedir?

Wallwasher Türkçe anlamıyla duvar yıkama olarak tanımlanmaktadır. Genellikle çağdaş mimari çalışmalarda kullanılmaktadır. Duvar, cephe gibi düşey yüzeylere odaklanarak, o bölgeyi ışıkla yıkayan, kaplayan aydınlatma armatürleridir.

Wallwasher aydınlatma nerede kullanılır?

İç mekân aydınlatma, dış mekân aydınlatma, duvar aydınlatma, cephe aydınlatma, köprü aydınlatma, tarihi yapı aydınlatma, anıt aydınlatma, müze aydınlatma gibi amaçlarla kullanıldığı gibi, son yıllarda bireysel kullanıcılar tarafından özel kullanım alanlarının dekoratif aydınlatmalarında sıklıkla kullanılmaktadır.

Wallwasher armatürlerin özellikleri nelerdir?

  • Montaj tipi sıva altı ve sıva üstü olarak ikiye ayrılmaktadır.
  • Driver ünitesi dahili olmak üzere 110V / 220V AC, driver ünitesi harici olmak üzere 24V / 12 V DC ile çalışacak şekilde üretilmektedir.
  • Aydınlatılacak yüzeyin boyutları ve montaj mesafesine göre 4W ila 60W skalasında üretilebilmektedir.
  • LED ışık rengi 2200 K ile 6500K aralığında beyaz ışık olabileceği gibi, amber, kırmızı, mavi, yeşil tek renk olabilir. Bununla beraber renk değişimine olanak veren RGB ve RGBW versiyonları da mevcuttur.
  • Dış mekân uygulamalarında suya ve toza karşı minimum IP65 koruma sınıfında  üretilmelidir

Wallwasher aydınlatma mesafesi ve optik açıları

Önerilen lens açıları ve etki mesafeleri aşağıda görülebilir:

  • Lens 10° (cok dar açı): 20-25 m mesafe
  • Lens 25° (dar açı): 15-20 m mesafe
  • Lens 40° (orta açı): 10-15 m mesafe
  • Lens 60° (orta geniş açı): 5-10 m mesafe
  • Lens 90° (geniş açı): 0-5 m mesafe

GO-LightUp ve wallwasher aydınlatma

Wallwasher aydınlatmalarda aranan yüksek IP ve IK değerlerinin yanı sıra, ürünlerin bakım kolaylığı, kolay montaj edilebilmeleri, dış ortam koşullarından minimum etkilenen malzemeden imal edilmeleri önemlidir. Tatmin edici aydınlatma sonuçları için yüksek kalitede LED chip ve optik lens kullanımı ile söz konusu komponentlerin uyumu şarttır.

GO-LightUp kaliteden ödün vermeyen üretim misyonu ile wallwasher ürünlerinde önde gelen komponent markalarını tercih etmektedir.

Wallwasher Aydınlatma ​

Bollardo XG 100Bollarda XG 100
Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

BOLLARDO XG 100

Bollardo XG 102Bollardo XG 102
Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

BOLLARDO XG 102

Bollardo XG 103Bollardo XG 103
Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

BOLLARDO XG 103

Led Projektör​

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Lina-Bar H1

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Lina-Bar H2

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Lina-Bar H3

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Lina-Bar H4

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Lina-Bar H5

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Lina-Bar H6

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Lina-Bar H8

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Lina-Bar H9

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Lina-Bar H10

LED projektör nedir?

Uzak ve geniş alanları, büyük yüzeyleri veya belirli hedefleri aydınlatmak için üretilen LED Projektörler; yağmur ve kar gibi dış faktörlere karşı dayanıklı yapısıyla, uzun ömürlü ve enerji tasarrufu sağlayan aydınlatma ürünleridir.

Genelde dairesel, kare veya dikdörtgen şeklinde metal gövde yapısına sahip projektörler LED ışık kaynağı ve bu ışığı kontrol eden reflektör veya optik lens komponentlerini barındırır. 

LED projektör nerede kullanılır?

LED Projektörler aydınlatmalar gücüne ve ışık akısı çıkışına göre kullanım alanları da değişmektedir. Örneğin düşük aydınlatma gücüne sahip LED projektörler; tiyatro aydınlatma, sinema aydınlatma, sahne aydınlatma, dekoratif aydınlatma gibi amaçlarla kullanılırken; yüksek aydınlatma gücüne sahip LED projektörler, stadyum aydınlatma, halı saha aydınlatma, tünel aydınlatma, köprü aydınlatma, otopark aydınlatma, havaalanı aydınlatma, gemi aydınlatma, konser alanı aydınlatma, şehir içi aydınlatma, meydan aydınlatma gibi amaçlarla kullanılmaktadır. LED projektörler özellikle havacılık, gemicilik ve hangar-fabrika alanlarında hayati öneme sahiptir. Hem iç mekân aydınlatmada hem de dış mekân aydınlatma sıkça kullanılmaktadır.

LED projektör armatürlerin özellikleri nelerdir?

  • Yüksek aydınlık seviyesi gereken yerlerde kullanılırlar.
  • Çok yüksek güçte ve lümen çıkışında üretilebilmektedirler.
  • Uzun kullanım ömürleri vardır.
  • Yüksek ışık şiddetine rağmen enerji tasarrufu sağlamaktadır.
  • Su ve toz karşı koruma deresi yüksektir. (IP)
  • Darbe dayanımları yüksektir. (IK)

LED projektör çeşitleri nelerdir?

LED projektörler, ışık kaynaklarının yapısına, çeşidine, gücüne ve cinsine göre sınıflandırılmaktadır. Temelde  COB LED ve SMD LED olarak ikiye ayrılmaktadır.

SMD (Surface Mounted Device) LED projektör, LED türünde aydınlatma araçları arasında yer alan, bahçe, iç mekan ve dış mekan aydınlatma dekorunda kullanıma uygun aydınlatma cihazıdır. SMD LED projektör, devre kartlarından oluşan yapı üzerine, diyot modülünün monte edilme işleminin sağlanmasıyla elde edilen aydınlatma cihazıdır.

Adını, ‘Chip On Board’ kelimelerinin baş harflerinden alan COB LED; LED çiplerinin, baskı devresinin üzerine seri bağlantılı olarak paket halde dizilmesi sonucunda oluşan LED tipidir. COB LED projektörler yeni nesil teknolojisiyle projektör ailesinde farklı bir yere sahiptir. İstenilen şekli alabilmektedir ve kolay kullanıma sahiptir. Güçlü aydınlatması olmasına rağmen yüksek enerji tasarrufu sağlamaktadır.

GO-Light Up ve LED Projektörler

GO-Light Up, LED Projektör üretiminde her türlü hava şartlarına karşı önlemleri almakta, su ve toz geçirmezlik (IP), darbe dayanımı (IK) gibi özellikleri, ürettiği projektörlerde titizlikle uygulamaktadır.

 

 

Masa lambası nedir ve nasıl olmalıdır?

Masa lambaları; masada duruşu sağlayan bir taban, bağlantı kolu, şapka, lamba, bağlantı aralarında yer alan yaylar gibi parçalardan oluşmaktadır. Kullanıcısı tarafından ışığı doğrudan yönlendirilebilen, taşınabilir olması nedeniyle hareket kabiliyeti geniş aydınlatma ürünleridir. Adından da anlaşılacağı gibi masa üzerinde kullanılan masa lambalarının, elektrikli veya şarjlı çalışan tipleri bulunmaktadır.

Masa lambası alırken nelere dikkat edilir?

İlk olarak, göz yorgunluğuna neden olacak, kamaşma, parlama, titreme oluşacak lamba seçimlerinden kaçınılması sağlık açısından çok önemlidir. Anlık olarak net algılanmasa da titreşimler beyin tarafından algılanıp göz ve baş ağrısı gibi sağlık problemlerine neden olmaktadır. Işığın açısı ve renk sıcaklığı da masa lambası tercihlerinde dikkat edilmesi gereken özelliklerdir. Işığın doğrudan göze gelmemesi, uygun renk sıcaklığında lamba seçimi, renksel geriverimi yüksek ışık kaynağı tercih edilmesi, verimli ve sağlıklı çalışmak için son derece önemlidir.

Odaklanılan bölgede yani çalışma alanında gölge oluşmaması gerekmektedir. Ortamda bulunan diğer ışık kaynakları çalışma alanlarında gölge oluşumuna sebep olabilmektedir. Masa lambalarını bu gölgeleri önlemek için doğru ayarlanması gerekmektedir. Masa lambalarının ışık açısı ve ışık seviyesi ayarlanabilir olması nedeniyle gölge oluşumları engellenebilmektedir. Çalışma ve kullanım amacına uygun şekilde kullanıldığından, oldukça kullanışlı aydınlatma ürünleridir. Yazı yazarken sağ veya sol el kullanımına göre tersine yerleştirilen masa lambaları, çalışma kolaylığı sağlayacaktır. Bu noktada elektrikle çalışan masa lambalarının kablo uzunluğuna dikkat edilmesi gerekmektedir. Şarjlı masa lambaları için böyle bir sorun bulunmamaktadır

Masa lambalarının kullanım amaçları ve alanları nelerdir?

Masa lambaları kitap okumak, ders çalışmak, rapor hazırlamak, proje çizmek gibi ana amaçlarla kullanılmaktadır. Dekoratif anlamda tamamlayıcı ürünler olduğundan dolayı dekorasyon maksadıyla da tercih edilmektedir.

Günümüzde bazı kütüphane, kafe ve restoranlarda masalarda şarjlı masa lambaları yer almaya başlamıştır. Evlerde ise, çalışma masalarında, yatak başlarında kitap okuma maksatlı kullanılmaktadır. Kitap okuma maksadıyla genellikle sabitlenen aydınlatma ürünleri tercih edilirken, ayarlanabilir ışık açısı, derecesi ve gövdesiyle çalışma alanlarının vazgeçilmez birer ögesi haline gelmiştir. Bazı vitrin ve raflarda da son zamanlarda masa lambaları tercihi, dekoratif anlamda masa lambalarının gittikçe yaygınlaştığına işaret etmektedir.

GO-LightUp ve masa lambaları

Evde, ofiste, kütüphanede veya çeşitli çalışma alanlarında kullanılan ve aydınlatma işlevinin yanında ortamın atmosferini değiştiren masa lambaları retro, vintage, modern vb. tasarımlarla üretilmektedir. Bir masa lambası, yapısı gereği iyi yönlendirilmiş ve kontrol edilebilir ışık kaynağı (dimleme) ile kendini diğer aydınlatma ürünlerinden ayırmaktadır.            GO-Light Up bu özelliklerin yer aldığı ürünleri elektrik bağlantılı veya şarjlı olarak üretebilmektedir. Ürünlerinde metal, cam, kumaş gibi klasik materyallerin yan sıra ahşap, beton, PMMA vb. gibi yenilikçi  materyallerle de çalışmaktadır.

Masa Lambası​

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Ante

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Aplique Deco C1

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Aplique Deco C2

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Aplique Deco C3

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Aplique Deco C4

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Aplique Deco C5

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Light House XG1

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Floor Lamp L1

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Desk Lamp M1

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Aplique P1

Dekoratif Aydınlatma

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Ante

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Aplique Deco C1

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Aplique Deco C2

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Aplique Deco C3

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Aplique Deco C4

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Aplique Deco C5

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Light House XG1

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Floor Lamp L1

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Desk Lamp M1

Quick View
Devamını oku
( 0 reviews )

Aplique P1

Dekoratif aydınlatma nedir?

Dekoratif aydınlatma, cisimleri veya mekanları olduğu gibi, işlevsel biçimde görmekten çok; istenen biçim, form ve renkte görülmesini sağlamaya yönelik yapılan aydınlatmadır. Dekoratif aydınlatmada temel amaç, ışığın estetik etkilerle uygulanmasıdır.  Dekoratif aydınlatma, yaşam alanlarını daha kıymetli göstermekte, bir mücevher gibi parlamasını ve göz almasını sağlamaktadır. Bazı kamusal alanlarda, kafe, restoran, otel gibi alanlarda dış aydınlatma olarak da kullanılmaktadır. Yaşam alanlarının karakteristik yapılarının tamamlayıcı ögeleri olarak dekoratif aydınlatma armatürleri, aydınlatma tasarımının vazgeçilmezidir.

Duvar aplik aydınlatma armatürleri

Tasarımlarıyla duvarları şık bir çizgiye taşıyan ve dekorasyonun tamamlayıcı ögeleri olan duvar aplik aydınlatma armatürleri aynı zamanda işlevsel amaçlarla da kullanılmaktadır. Duvar apliklerinin tarihsel serüveni çok eskilere dayanmaktadır. Tarihsel süreçte yağ, mum, gaz vb. maddelerin yakılması sonucu ortaya çıkan ışığı kullanan aplikler, elektrik enerjisinin kullanıldığı lambaların ortaya çıkması ile günümüzdeki  form ve tasarımlarına evrilmiştir. Mum, meşale, şamdan vb. romantizm nesnelerinin kullanım amaçları günümüze yansımış ve duvar apliklerinde de benzer formlar kullanılagelmektedir.

Duvar aplikleri nerede kullanılır?

Duvar apliklerinin kullanım alanları çok fazladır. Ev aydınlatma, ofis aydınlatma, kafe aydınlatma, restoran aydınlatma, otel aydınlatma gibi birçok amaçla tercih edilmektedir. Yardımcı aydınlatma ürünü olarak kabul edilse de, tamamlayıcı unsurları nedeniyle iç aydınlatma ve dış aydınlatmada vazgeçilmez ürünler arasında yer almaktadır. Ortamların dekorasyonuna göre dizayn edilmekte ve küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratılmasını sağlamaktadır.

GO-LightUp ve duvar aplikleri

GO-LightUp, duvar aplikleri üretiminde işlevselliği göz ardı etmeden, mimari yaklaşımla örtüşen malzeme seçimlerini benimseyerek kişiye, kuruma veya mekana özel tasarımlar üretmektedir. Üretim kataloğunda yer alan ürünlerimizi bu bağlantı üzerinden inceleyebilir, özel çalışmalarımız hakkında detaylı bilgi  almak için info@go-lightup.com üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Lambader nedir?

Yer lambası veya ayaklı lamba olarak da adlandırılan lambaderler, zeminde duran ve yaklaşık olarak göz hizasında, genellikle direkt ve endirekt aydınlatmayı beraber sunan armatürlerdir. Tavan armatürlerinin aydınlatma karakteristiğinin aksine, gözün daha az yorulmasına sebep olurken, taşınabilir olması da çoğu aydınlatma armatürlerinden onu ayıran fonksiyonel bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Tasarım açısından değerlendirildiğinde, modern, klasik veya retro çizgilerle tasarlanabilmekte ve yaşam alanlarına estetik katmaktadır. Evde, ofiste, restoranlarda, kafelerde, kütüphanelerde ve benzeri yaşam alanlarında sıkça kullanılmaktadır. Yapısı gereği bulunduğu ortamların daha yüksek algılanmasını sağlamaktadır. Bu bir lambader illüzyonudur.

Lambader nerede kullanılır?

Lambader, salon ve oturma odasında sıklıkla tercih edilen bir aydınlatma ürünüdür. Bu noktada lambaderleri odanın köşelerine veya oturma gruplarının yanına yerleştirebilir, dekoratif bir imaj yaratabilirsiniz.

Yatak odası dekorasyonu için kullanılan lambader, yumuşak ışıklı yapısı sayesinde romantik ve huzurlu bir alan oluşturur.  Örneğin yatakta dinlenirken kitap okuyabileceğiniz bir ortama sahip olabilirsiniz. Ya da sabah kalktığınız zaman hafif bir aydınlatma sunan lambader ile iç ve dış mekan aydınlık farkını minimize ederek, görsel konforunuz korunmuş biçimde  güne başlayabilirsiniz

Aydınlatma , doğrudan  çalışma performansını etkileyen bir unsurdur. Dolayısıyla lambader kullanımı ile daha etkili bir çalışma ortamı sağlayabilirsiniz. Bunun için lambaderi ışığı en iyi aldığınız noktaya yerleştirmeniz gerekir. Örneğin çalışma masasının hemen yanına veya size yakın olan herhangi bir alana yerleştirebilirsiniz.

Lambader özellikleri nelerdir?

Lambaderler, uzun yıllar boyunca mekanlarda etkili aydınlatma elde etmenin geleneksel yollarından biri olmuştur. Abajurlu lambaderler, ahşap lambaderler ,ahtapot lambaderler gibi çok çeşitli tasarımlara ve stillere sahiptirler.
Lambader genellikle bir odanın köşesine ya da bir oturma alanının yanına yerleştirilir. Kullanıcıların görsel konforunu sağlamak adına doğru yerleşim önemlidir.

Lambaderler bir odada yüksekte durur ve diğer lamba türlerinden çok daha uzundur. Lambader başlığı en azından göğüs hizasında veya biraz daha yukarıda göz seviyesinde veya daha yukarıda boy seviyesinden olabilir.
Işık kaynağını odanın içinde yükseğe yerleştirerek, ışığın tavana doğru ya da aşağıya doğru bir oturma ve/veya kullanım alanının üzerine yönlendirmesine izin verir.

Lambaderin koruyucu kısmı (abajuru) ampulün kamaşma etkisine karşı gözlerinizi korur. Oturduğunuzda, bazen lambaderin altından sızan ampulün ışığı gözlerinizi kamaştırır. Bu nedenle lambaderleri oturduğunuz yerden bir miktar uzakta veya arkanızda konumlandırmak optimum çözümdür.

Lambader çeşitleri nelerdir?

Tarza göre veya üretildiği materyale göre  lambaderler çeşitli isimler ile tanımlanır. Kavisli lambaderler, okuma lambaderleri, tripod lambaderler, avize lambaderler, tiffany lambaderler, modern lambaderler, retro lambaderler gibi.

Lambader seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Lambader alırken önceliğiniz ürünü kullanacağınız alanın büyüklüğüne uygun bir model seçmek olmalıdır. Lambaderler ayaklı olduğu için her yerde rahatlıkla kullanılabilir olsa da geniş ve açık bir alanda kullandığınız zaman etkisini daha çok hissedersiniz. Lambaderin verdiği ışığı kesecek ya da azaltacak eşyaları çevresinden kaldırabileceğiniz ya da bu şartı sağlayacak alanlarda ürünü kullanmanız gerekir.

Tercih ettiğiniz modelin ışık yeterliliğini mutlaka kontrol etmelisiniz. Ayrıca lambaderin ışığı yumuşatacak bir tasarıma sahip olması çok önemlidir. Bu aydınlatmaların en önemli özelliği keskin bir ışık sağlamaktan ziyade ortamın enerjisini ve dokusunu ortaya çıkarmak, göz yormadan aydınlatma sağlamak olduğu için ışığı doğrudan göze vuran tasarımları tercih etmemeniz doğru olacaktır. Lambader seçimi yaparken tasarımla birlikte renge, mazleme özelliklerine de karar vermeniz gerekir. İlk dikkat etmeniz gereken tasarım ile rengin uyumlu olmasıdır. Ferforje görünümlü bir lambaderin ahşap yerine metal olması tasarımın ön plana çıkmasında etkilidir. Bu nedenle tasarımı ve rengi aynı anda değerlendirmek gerekir. Ayrıca seçtiğiniz lambaderin yaşam alanınıza uyum sağlayacak detaylara sahip olduğundan emin olmalısınız. Bir eşyanın tasarım çizgileri retro, avangart, modern, minimal ya da country havası verebilir. Bu nedenle kullanacağınız alanın dekorasyon tarzını bilmek, hangi detayın hangi tarzı öne çıkaracağı ile ilgili küçük bir araştırma yapmak doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.

GO-LightUp ve lambader

GO-LightUp, lambader ürün grubu ile hayal ettiğiniz şıklığı doğru bir tasarım ile harmanlayarak size sunmaktadır. GO-LightUp lambader modelleri, hem dekoratiflik hem de kullanışlılık yönleriyle ön plana çıkarken, maksimum kaliteyi bütünleşik tasarruf bilinciyle bir araya getirmektedir.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare